Mięso z parowaru

Kaczka z warzywami, żeberka w sosie własnym, czy nawet gołąbki z ryżem to naprawdę propozycje dań wykonanych w parowarze. Nie ma potrzeby stosowania tłuszczu, żadnych smalców, masła, czy oleju do smażenia.

Bowiem na parze można przyrządzić każdą potrawę z mięsa. Niezależnie od rodzaju mięsa, jego formy, czy to mielonej, kotletów, czy nawet całości.

Bez obaw można użyć technik gotowania na parze i cieszyć się wyjątkowym smakiem. Warto tylko zwrócić uwagę na wskazówki znajdujące się w przepisie.

Które dokładnie mówią, jak należy postępować, aby mięso wyszło miękkie i kruche. Przede wszystkim idealnym mięsem do gotowania na parze jest kurczak, indyk, czy cielęcina.

Należą one do grup delikatnych, dlatego ich przyrządzenie jest szybkie i bardzo efektowne smakowo. Jednak wołowina, czy wieprzowina również doskonale się do tego nadają. Szczególnie polecamy dobra wołowina restauracja warszawa. 

Niezależnie od rodzaju mięsa, konieczne jest pokrojenie go na równe kawałki, co pozwoli na równomierne gotowanie. Ważne jest również odpowiednie przyprawienie, w tym przypadku należy je porostu zamarynować.

koncentrat białka ryżowego Pizzeria Da Grasso