Specjały najlepsze na miejscu?

Możemy wiele zrobić sami na miejscu. I z całą pewnością masa włoskich i greckich dań jakie powstają poza swoimi ojczyznami smakuje wybornie i niewiele odbiega od oryginałów. Jednak prawdą jest, że aby najlepiej poznać narodowe kuchnie warto spróbować ich na miejscu. Tak właśnie czynią turyści, którzy odwiedzają oba państwa.

Chcą nacieszyć się smakiem autentycznym i bez obcych naleciałości. Czy zawsze się to udaje? Otóż niekoniecznie. Skoro w Polsce czy w Niemczech potrafią działać kiepskie włoskie restauracje, to w samych Włoszech również takowe się zdarzają. Z punktu widzenia zagranicznego gościa jest to poniekąd element loterii, bo przecież nie ma gwarancji, że trafimy na świetną knajpę.

www.electriceye.pl

Możemy się zatem na urlopie kulinarnie rozczarować. Warto w takim razie zrobić sobie wcześniejszy rekonesans. Jeszcze przed wyjazdem sprawdźmy w internecie, czy tam, gdzie jedziemy są lokale z wyraźną przewagą pozytywnych recenzji. Idźmy tylko tam, gdzie czekają na nas prawdziwie greckie lub włoskie smaki.

Da Grasso nasiona maku