Wieprzowina w wielu odsłonach

Mięso wieprzowe jest najczęściej wykorzystywanym mięsem w kuchni polskiej. Choć sięga się często po drób oraz kaczkę, to po wołowinę oraz dziczyznę już zdecydowania mniej.

Wieprzowina dostępna jest w każdym sklepie mięsnym i jest względnie tania, w porównaniu na przykład do wołowiny. A możliwości wykorzystania jej mamy mnóstwo – i z tej możliwości korzystamy.

Wieprzowina nadaje się do przygotowania pysznych pieczeni, na bazie których powstaje aromatyczny sos. Usmażymy z niej tradycyjne kotlety schabowe.

Z karczku robimy steki na grilla lub kotlety mielone. Mięso wieprzowe nadaje się do przygotowania polskiego gyrosu oraz śląskich rolad.

Wieprzowina jest też podstawą największej ilości kiełbas dostępnych na rynku – robi się z niej znaną śląską, a także grillową oraz jest jednym ze składników kiełbasy myśliwskiej. Robi się z niej także wyśmienite szynki oraz kiełbasy szynkowe.

Mięso wieprzowe można wykorzystać naprawdę w niemal każdej potrawie, a odpowiednio doprawione smakuje naprawdę doskonale.

http://stolarniarebacz.pl/pl/witaj https://modo24.pl/regaly-do-biura